Reinigen van zonnepanelen van jouw bedrijf

Reinigen van zonnepanelen van jouw bedrijf: laat ze renderen

Cleaning_cart

Het reinigen van zonnepanelen is iets dat misschien niet bovenaan je prioriteitenlijst staat, maar toch kan het nefast zijn voor de energiekosten van jouw bedrijf als je het te lang links laat liggen. Professioneel schoonmaakbedrijf Orisma staat voor je klaar om de klus te klaren.

Reinigen van zonnepanelen op regelmatige basis

Net zoals dak- en raamreiniging is het reinigen van zonnepanelen een belangrijk onderdeel van het gebouwenonderhoud van jouw onderneming. Zonnepanelen laten plaatsen, maar ze dan niet goed onderhouden waardoor je er niet het gewenste rendement uithaalt? Dat zou jammer zijn.

Het wordt aangeraden om ze ongeveer 2 keer per jaar te laten schoonmaken. Dit om te voorkomen dat ophopend vuil de optimale werking van de zonnepanelen zou verminderen. Stof, zand, bladeren, vogelpoep, … kunnen er namelijk voor zorgen dat de cellen in de panelen minder zonlicht kunnen opnemen dan nodig. Bijgevolg zal het rendement van je zonnepanelen dalen.

Osmosereiniging voor een vlekkeloos resultaat

Bij het schoonmaken van zonnepanelen gaan we voorzichtig te werk en met respect voor jouw infrastructuur. We werken proper en op een veilige manier. Voor een vlekkeloos resultaat maken we schoon met osmosewater en een telescoopsteel. Wat de voordelen zijn van reinigen met osmosewater? Osmosewater bevat geen mineralen, zouten, pesticiden of vuildeeltjes die strepen kunnen achterlaten. Als de ophoping van vuil te groot is op de zonnepanelen, dan reinigen we ze eerst met detergent en spoelen we ze nadien met osmose.

Reinigen van zonnepanelen 3

Hoogstaande prestaties

Onze ervaren medewerkers leveren hoogstaande prestaties, zowel op de grond als op het dak. We garanderen een piekfijn resultaat zodat jouw zonnepanelen het gewenste rendement opleveren. Dankzij een transparante offerte op maat en duidelijke afspraken weet jij waaraan je je mag verwachten.

Kan ook het dak van jouw bedrijf een grondige schoonmaakbeurt gebruiken? Orisma neemt ook de reiniging van jouw dak, gevel en ramen voor haar rekening.

Reinigen van zonnepanelen 3

Contacteer ons voor meer informatie over het reinigen van zonnepanelen

Benieuwd hoe we jouw bedrijf kunnen helpen met het reinigen van zonnepanelen? Voor een eenmalige schoonmaakbeurt of op regelmatige basis voor een langere periode? We bekijken het graag voor je op maat van je situatie. Contacteer ons gerust voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte op maat aan.

Onze diensten in jouw sector