Ontmossen van daken

Laat je dak ontmossen door professionals

Cleaning_cart

Zowel schuine als platte daken worden na een tijd vuil door (korst)mossen of bladafval. Vuil tast niet alleen de uitstraling van je gebouw aan, maar kan je dak echt belasten door de dakbedekking te beschadigen. Ook dakgoten kunnen verstopt raken door opstapelend vuil. Daarom is het belangrijk om je dak regelmatig een onderhoudsbeurt te geven. Vertrouw op Orisma voor het ontmossen van daken!

Waarom ontmossen van daken nodig is?

Zoals we al zeiden, oogt een schoon dak niet alleen mooier, het is ook noodzakelijk. Je voorkomt schade aan je dak door het regelmatig te laten onderhouden. Mos maakt de dakbedekking namelijk poreus waardoor er lekkages kunnen ontstaan. Het ontmossen van daken verlengt de levensduur van het dak aanzienlijk. Bovendien bespaar je de kosten van een dakherstelling, die onvermijdelijk is zonder degelijk onderhoud.

Het verschil tussen een schuin en plat dak

Een plat dak vraagt meer onderhoud dan een schuin dak. Op een plat dak blijven bladeren, takjes en ander vuil nu eenmaal makkelijker liggen. Als het vuil zich opstapelt, kan dat schimmel en vochtproblemen veroorzaken. Het is dus cruciaal om je plat dak goed te onderhouden. En daar hoor ook regelmatig ontmossen bij. Wij geven jouw plat of schuin dak graag een grondige schoonmaakbeurt.

Hoe pakken we dat aan?

Voor het ontmossen van daken gebruiken we de SteamBlaster. Een professioneel apparaat dat aan de hand van hoge temperaturen, hoge druk en stoom reinigt.

Door water onder hoge druk te verwarmen, creëert de SteamBlaster een thermoshockeffect, waardoor vuil onthecht van het dak. Onze professionele medewerkers regelen de druk en temperatuur perfect zodat we je dak weer in topvorm krijgen.

Meer informatie over dakreiniging?

Wil je meer weten over onze aanpak? Of wil je vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem gerust contact op!

Onze diensten in jouw sector